Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Výbuch na Hranicku: v rodinném domě utrpěly zranění dvě ženy

K výbuchu v rodinném domě vyjížděly tři profesionální jednotky hasičů na Hranicko do obce Jezernice. Zatím z neznámých příčin došlo k explozi ve sklepních prostorách budovy a následnému požáru, při události utrpěly zranění dvě ženy.

Profesionální hasiči z Olomouce, Přerova a Lipníku nad Bečvou ve spolupráci s dobrovolnými hasiči zasahovali v pátek dopoledne u exploze s následným požárem v rodinném domě v obci Jezernice v okrese Přerov.

„V tuto chvíli není hasičům prozatím známa přesná příčina vzniku situace. K zahoření došlo ve sklepních prostorech na ploše zhruba jeden krát jeden metr, jednalo se o různý skladovaný materiál. Proběhlo prvotní ohledání místa ve spolupráci s policií,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Hasiči spolupracovali i s další složkou integrovaného záchranného systému, v domě se totiž při výbuchu zranily dvě ženy. „Hasiči jim poskytnuli základní předlékařskou pomoc a přivolali posádky Zdravotnické záchranné služby. Dle nám dostupných informací u jedné ženy došlo k nadýchání se nebezpečných zplodin hoření a šoku, druhá utrpěla lehká zranění při explozi od uvolněných dveří,“ doplnil mluvčí Hošák s tím, že hmotná škoda způsobená výbuchem a požárem je podle prvotních odhadů 150 tisíc korun. „Včasným zásahem hasičů došlo k uchránění hodnot ve výši 3,5 milionu korun,“ konstatoval mluvčí HZS Olomouckého kraje.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, HZS Olomouckého kraje, požár, zásah, výbuch, exploze, výbuch Jezernice, exploze Jezernice, zranění, Přerov, Hranice, Lipník nad Bečvou, Jezernice, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výbuch na Hranicku: v rodinném domě utrpěly zranění dvě ženy  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.