Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Zámek ve Ptení zahajuje sezonu festivalem Beltine. Program je až do neděle do rána

Mezinárodní, keltský, hudební a fantasy festival Beltine dnes odstartuje festivalovou sezonu na zámku ve Ptení na Prostějovsku. Dnes večer, zítra po celý den až do neděle do rána vystoupí řada kapel, na programu jsou tance a rytířské, ohňové a kejklířské show.

Odhalené vzpěračky dražily kalendáře pro zámek ve Ptení. Za peníze nechal kastelán zasklít okna

Dražba jubilejního desátého kalendáře vzpěraček pomohla zámku ve Ptení na Prostějovsku. Kalendář, pro který se vysportované dívky letos svlékly, šel na dračku, výtěžek deset tisíc korun tak kastelán zámku, punkový muzikant Horset, využil na...

"Dnes započne letošní festivalová sezóna na podporu Zámku Ptení. Jak mnozí víte, snažíme se zachránit kulturní památku skutečnou kulturou. Vstupné je dobrovolné a půjde na záchranu zámku," řekl majitel zámku David Hudeček alias Horset. Na podporu kulturních akcí má zámek přislíbenou také dotaci od Olomouckého kraje ve výši 220 tisíc korun. 

Návštěvníci festivalu, který začíná dnes odpoledne, se mohou těšit na bohatý kulturní program pro děti i dospělé. Na programu jsou dobová řemesla, středověká ležení z různých období, dětská rytířská aréna nebo fire-show. O hojnost jídla i pití se postarají trhovci a krčmáři. 

Na hlavní stage na nádvoří vystoupí Barbar punk, Drunken Weasel, Vailos (pl), Barbar Bards (de, rus, sk), Dvarga (pl), Ewenay, Ariadne´s Thread (pl), Solar Cycles (nl), Taliesi, Silberin (cz, ua) nebo Guild of Fools. Stage v bunkru obstará Pv sound system Skutek utek.

O zábavu se postarají také taneční skupiny Annidia s orientálními tanci, Démáirt s irskými tanci a tanečnice Mahira a Luisa. Show s koňmi předvede rytířská skupina Štvanci, o ohnivou a kejklířskou podívanou se postarají Black Unicorn a vůni střelného prachu z houfnic přinese Carský Pluk Myslivecký. Vystoupí také šermířské skupiny Dragers a Tenebra. Oficiální konec festivalu je v neděli ve dvě hodiny ráno.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zámek Ptení/David Hudeček

Štítky zámek, Ptení, festival, Beltine, hudba, show, záchrana, Olomoucký kraj, Prostějov, tip na víkend

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: Zámek ve Ptení zahajuje sezonu festivalem Beltine. Program je až do neděle do rána  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.