Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

ZÁŘÍ 2024: Moravou se prohnaly zničující povodně, voliči rozhodli o novém vedení kraje

Měsíc září byl nejen v Olomouckém kraji ve znamení povodní a krajských voleb. Velká voda napáchala největší škody hlavně na Jesenicku, části Šumperska a na Litovelsku. Voliči rozhodli, že další čtyři roky povede hejtmanství hnutí ANO a SPD.

Troubky, symbol katastrofálních povodní z roku 1997, pomohla před velkou vodou ochránit také narychlo postavená hráz na Panské louce. Obec dodnes nemá spolehlivou protipovodňovou ochranu. Letošní povodně ustálo i město Přerov.

Troubky pomohla ochránit narychlo vybudovaná hráz na Panské louce. Bečva tentokrát jenom zahrozila

Troubky, symbol katastrofálních povodní z roku 1997, v noci na dnešek pomohla před velkou vodou ochránit také narychlo postavená hráz na Panské louce. Obec dodnes nemá spolehlivou protipovodňovou ochranu. Letošní povodně ustálo i město Přerov.

V Olomouckém kraji bude další čtyři roky vládnout vítězné hnutí ANO společně s SPD. Oznámil to lídr ANO, poslanec a budoucí hejtman Ladislav Okleštěk. Ve hře byla také koalice ANO, ODS a SPD, to však ODS kategoricky odmítla.

V Olomouckém kraji bude další čtyři roky vládnout vítězné hnutí ANO společně s SPD. Dnes to oznámil lídr ANO, poslanec a budoucí hejtman Ladislav Okleštěk. Ve hře byla také koalice ANO, ODS a SPD, to však včera ODS odmítla.

Výstavu fotografií s názvem Naposledy si do konce září mohli na zámku v Plumlově na Prostějovsku prohlédnout všichni zájemci. Umělec si zdejší prostory oblíbil, je to už třetí výstava spojená s jeho jménem v poslední době. Lidé mohli vidět i méně známá díla.

FOTOGALERIE: Naposledy. Jan Saudek má do konce září na zámku v Plumlově výstavu fotografií

Výstavu fotografií s názvem Naposledy si do konce září mohou na zámku v Plumlově na Prostějovsku prohlédnout všichni zájemci. Umělec si zdejší prostory oblíbil, je to už třetí výstava spojená s jeho jménem v poslední době. Lidé mohou vidět i méně...

Nepomohly speciální třepetalky ani makety dravců za desetitisíce korun, úlevu přineslo až živé káně, kterého se teprve špačci na prostějovském hřbitově zalekli. Stačily tři dny, ptáci odletěli a přestali znečišťovat zdejší hroby.  

Káně vše vyřešilo za tři dny. S otravnými špačky na hřbitově předtím Prostějov marně bojoval půl roku

Nepomohly speciální třepetalky ani makety dravců za desetitisíce korun, úlevu přineslo až živé káně, kterého se teprve špačci na prostějovském hřbitově zalekli. Stačily tři dny, ptáci odletěli a přestali znečišťovat zdejší hroby.

Ve věku 28 let nechali odborníci ze Zoo Olomouc navždy uspat samici velblouda dvouhrbého Elišku. Důvodem byly vleklé zdravotní potíže, které velbloudici v pokročilém věku trápily. K problémům pohybového aparátu se připojily i další komplikace. V areálu na Svatém Kopečku chovají tento druh sudokopytníka již od roku 1958.

Dlouhý život velbloudice Elišky je u konce. Olomoucká zoo přikročila k eutanázii

Ve věku 28 let nechali odborníci ze Zoo Olomouc navždy uspat samici velblouda dvouhrbého Elišku. Důvodem byly vleklé zdravotní potíže, které velbloudici v pokročilém věku trápily. K problémům pohybového aparátu se připojily i další komplikace. V...

Budování více než sedmikilometrového úseku dálnice D55 od Olomouce směrem na Přerov pokračuje, řidiče čeká poblíž Velkého Týnce změna vedení dopravy na rušné silnici I/55. Motoristé budou v následujících měsících projíždět po nově vystavěné části mimoúrovňové křižovatky, která v budoucnu bude sloužit jako nájezd na autostrádu.

Budování více než sedmikilometrového úseku dálnice D55 od Olomouce směrem na Přerov pokračuje, řidiče čeká od října poblíž Velkého Týnce změna vedení dopravy na rušné silnici I/55. Motoristé budou v následujících měsících projíždět po nově vystavěné...

Policie zahájila trestní stíhání v případu týraných koní z Ludvíkova na Šumpersku. Na začátku března museli úředníci šumperské radnice odebrat dvacítku zubožených zvířat, která zde žila v otřesných podmínkách. U soudu za to nyní hrozí až šest let vězení. 

Policie zahájila trestní stíhání v případu týraných koní z Ludvíkova na Šumpersku. Na začátku března museli úředníci šumperské radnice odebrat dvacítku zubožených zvířat, která zde žila v otřesných podmínkách. U soudu za to nyní hrozí až šest let...

Lékař Marek Obrtel, který strašil mobilizací českých občanů do války s Ruskem, je pro vystoupení z EU a NATO a podporuje Rusko, je novým krajským zastupitelem v Olomouci. Dostal se tam na kandidátce komunistického Stačilo!. Před extremistou Obrtelem varuje tajná služba BIS i ministerstvo vnitra.

VOLBY 2024: Obrtel strašil mobilizací, chce pryč z EU a podporuje Rusko. Je to nový krajský zastupitel v Olomouci

Lékař Marek Obrtel, který strašil mobilizací českých občanů do války s Ruskem, je pro vystoupení z EU a NATO a podporuje Rusko, je novým krajským zastupitelem v Olomouci. Dostal se tam na kandidátce komunistického Stačilo!. Před extremistou Obrtelem...

Vulgární nadávky i nepříjemný kopanec do pozadí rozhodčího. Trpké momenty přineslo utkání fotbalového okresního přeboru na Prostějovsku mezi Vrchoslavicemi a B-týmem Konice. Hráč Vrchoslavic viděl od sudího červenou kartu, po verdiktu ale přišel výbuch emocí a fyzická inzultace.

Vulgární nadávky i nepříjemný kopanec do pozadí rozhodčího. Trpké momenty přineslo utkání fotbalového okresního přeboru na Prostějovsku mezi Vrchoslavicemi a B-týmem Konice. Hráč Vrchoslavic viděl od sudího červenou kartu, po verdiktu ale přišel...

V případu tragického úmrtí šestaosmdesátileté seniorky, kterou v Olomouci srazily zavírající se dveře pod tramvajovou soupravu, měl hrát rozhodující roli časový úsek půldruhé vteřiny. Po tuto dobu měla být podle znalce Ladislava Mandáka žena viditelná ve zpětném zrcátku. Řidič tramvaje obžalovaný z usmrcení z nedbalosti vinu odmítá. Jeho obhajobu podpořil i mistr údržby tramvají z olomouckého dopravního podniku. Soud kvůli rozporům nařídil vyšetřovací pokus.

Mohl řidič tramvaje vidět seniorku v zrcátku? Soud k tragické nehodě v Olomouci čeká vyšetřovací pokus

V případu tragického úmrtí šestaosmdesátileté seniorky, kterou v Olomouci srazily zavírající se dveře pod tramvajovou soupravu, měl hrát rozhodující roli časový úsek půldruhé vteřiny. Po tuto dobu měla být podle znalce Ladislava Mandáka žena...

Ohodnoť článek

Foto Michal Šverdík

Štítky přehled, články, září, povodeň, Olomoucký kraj, Morava, ANO 2011, policie, okres Prostějov, Přerov, Svoboda a přímá demokracie, Olomouc, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZÁŘÍ 2024: Moravou se prohnaly zničující povodně, voliči rozhodli o novém vedení kraje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.