Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

ČERVENEC 2023: Bouřky střídaly tropy, doživotí za vraždu a úspěch kalendáře. Národní dům si trhl ostudu

Červenec přinesl Olomouckému kraji extrémy počasí, bouřky a přívalové deště střídaly tropy. V Přerově se bouřili Romové po lživé zprávě o napadení Ukrajinci, na Vrchním soudě v Olomouci padlo doživotí za vraždu pracovnice herny, úspěch slavil kalendář se psy. Naopak Národní dům v Prostějově si trhl ostudu.

Znovuotevření venkovní zahrádky u Národního domu v Prostějově se moc nepodařilo. Lidé kritizovali provozní dobu pouze do 18 hodin, posměch pak vzbudily diletantské reklamní tabule, které k návštěvě zahradní restaurace lákaly například sloganem, že teplá jídla se nevaří.    

Teplá jídla nevaříme, lákala zákazníky znovuotevřená zahrádka Národního domu v Prostějově. Vzbudila posměch

Znovuotevření venkovní zahrádky u Národního domu v Prostějově se moc nepodařilo. Lidé kritizovali provozní dobu pouze do 18 hodin, posměch pak vzbudily diletantské reklamní tabule, které k návštěvě zahradní restaurace lákaly například sloganem,...

Už po páté pózovaly tanečnice z olomouckého studia Apokalips s pejsky z útulku na fotky pro dobročinný kalendář. Projekt Pole Dogs tentokrát vznikal přímo v ulicích hanácké metropole a výsledné snímky jsou vyvedeny černobíle. Výtěžek i tentokrát poputuje na podporu opuštěných psů a koček.

Tanečnice z Hané nafotily kalendář s pejsky. Projekt pomáhá zvířatům v útulku

Už po páté pózovaly tanečnice z olomouckého studia Apokalips s pejsky z útulku na fotky pro dobročinný kalendář. Projekt Pole Dogs tentokrát vznikal přímo v ulicích hanácké metropole a výsledné snímky jsou vyvedeny černobíle. Výtěžek i tentokrát...

Jeden zbědovaný a hladový pes, na kterého byl žalostný pohled, se ploužil po Libině na Šumpersku. Lidé mu občas dali nažrat, zvíře již bylo viditelně na pokraji vyčerpání. Křížence kokršpaněla se nakonec ujal útulek v Mohelnici. 

Zbědovaný a hladový pes na pokraji vyčerpání se ploužil po Libině. Nyní našel domov v útulku v Mohelnici

Zbědovaný a hladový pes, na kterého byl žalostný pohled, se v poslední době ploužil po Libině na Šumpersku. Lidé mu občas dali nažrat, zvíře již bylo viditelně na pokraji vyčerpání. Křížence kokršpaněla se v těchto dnech ujal útulek v Mohelnici.

Černý dým stoupal z jedné z garáží v obci Polkovice na Přerovsku, kde na střeše hořely fotovoltaické panely. Se zahořením solárních zdrojů elektřiny bojovalo pět jednotek hasičů, škoda podle předběžných odhadů přesáhne tři miliony korun.

Na Přerovsku hořela fotovoltaika mezi rodinnými domy. Škoda je přes tři miliony

Černý dým stoupal v neděli z jedné z garáží v obci Polkovice na Přerovsku, na střeše hořely fotovoltaické panely. Se zahořením solárních zdrojů elektřiny bojovalo pět jednotek hasičů, škoda podle předběžných odhadů přesáhne tři miliony korun.

Dopravní nehodu způsobil v Šumperku uchazeč o řidičský průkaz, když na křižovatce nedal přednost v jízdě. Naštěstí nebyl nikdo zraněn, žák autoškoly však ihned dostal pokutu a pět trestných bodů, a to ještě ani nemá řidičský průkaz.

Ještě ani nemá řidičský průkaz a už dostal pokutu a trestné body. Žák autoškoly boural v Šumperku

Dopravní nehodu způsobil tento týden v Šumperku uchazeč o řidičský průkaz, když na křižovatce nedal přednost v jízdě. Naštěstí nebyl nikdo zraněn, žák autoškoly však ihned dostal pokutu a pět trestných bodů, a to ještě ani nemá řidičský průkaz.

Fakultní nemocnice v Olomouci představila specializovanou péči o takzvaná miminka do dlaně na Jednotce intenzivní a resuscitační péče Novorozeneckého oddělní. Zdejším lékařům se například podařilo zachránit holčičku, která se narodila s váhou necelých 400 gramů.

VIDEO: Olomoucká Fakultní nemocnice ukázala, jak náročná a unikátní je péče o miminka do dlaně

Fakultní nemocnice v Olomouci představila specializovanou péči o takzvaná miminka do dlaně na Jednotce intenzivní a resuscitační péče Novorozeneckého oddělní. Zdejším lékařům se například podařilo zachránit holčičku, která se narodila s váhou...

Na sociálních sítích se objevovaly statusy o napadení romského dítěte v Přerově, situaci prověřovali policisté. K obvodními oddělení policie přišly protestovat desítky lidí, kteří podle serveru Romea nesouhlasily s postupem strážců zákona. Policisté incident vyšetřují, podle zástupců romské komunity měly holčičku ohrožovat nožem děti z Ukrajiny. To se ukázalo jako lež.

VIDEO: Romové protestovali před policejní služebnou v Přerově. Incident se měl týkat i dětí z Ukrajiny

Na sociálních sítích se od pondělního večera objevují statusy o napadení romského dítěte v Přerově, situaci prověřují policisté. K obvodními oddělení policie přišly protestovat desítky lidí, kteří podle serveru Romea nesouhlasili s postupem...

Olomoucký vrchní soud potvrdil doživotí pro třiasedmdesátiletého Adolfa Hlubika za vraždu pracovnice herny v Olomouci. Muž při loupežném přepadení loni v květnu střelil ženu do hlavy. Pracovnice herny v nemocnici bojovala deset měsíců o život, letos v březnu zemřela. 

Olomoucký vrchní soud dnes potvrdil doživotí pro třiasedmdesátiletého Adolfa Hlubika za vraždu pracovnice herny v Olomouci. Muž při loupežném přepadení loni v květnu střelil ženu do hlavy. Pracovnice herny v nemocnici bojovala deset měsíců o...

Odstartovalo více než čtyřměsíční omezení provozu na deseti kilometrech dálnice D35 mezi Olomoucí a Mohelnicí. Stavbaři opraví pravý pás ve směru od Litovle ke krajskému městu. Pokračování obnovy a vylepšení takřka čtyřicet let staré autostrády se připravuje také na další roky.

Na D35 u Olomouce začíná oprava za 170 milionů. Další zásadní investice se chystají

Od neděle startuje více než čtyřměsíční omezení provozu na deseti kilometrech dálnice D35 mezi Olomoucí a Mohelnicí. Stavbaři opraví pravý pás ve směru od Litovle ke krajskému městu. Pokračování obnovy a vylepšení takřka čtyřicet let staré...

Lidé v Olomouckém kraji čelili jasné obloze a tropickým teplotám, které atakovaly hranici 35 stupňů Celsia. Meteorologové vydali výstrahu před vysokými teplotami a také před nebezpečím požárů.  

O víkendu zasáhnou Olomoucký kraj tropy. Teploty budou atakovat hranici 35 stupňů

O víkendu se lidé v Olomouckém kraji musí připravit na jasnou oblohu a tropické teploty, které budou atakovat hranici 35 stupňů Celsia. Meteorologové vydali výstrahu před vysokými teplotami a také před nebezpečím požárů.

Ohodnoť článek

Foto FB Pole Dogs, Lukáš Blokša

Štítky bouřky, tropy, doživotí, vražda, Romové, Ukrajina, dezinformace, Národní dům, Olomouc, Prostějov, Olomoucký kraj, Mohelnice, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČERVENEC 2023: Bouřky střídaly tropy, doživotí za vraždu a úspěch kalendáře. Národní dům si trhl ostudu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.